איך נשפר את הערך הגליקמי בגופנו
תוכן שיווקי
שיפור הערך הגליקמי בגוף פירושו שמירה על רמת סוכר מאוזנת. רבים אוחזים בטעות בהשקפה הגורסת כי מדידה של רמות הסוכר בדם מעת לעת משקפת בצורה הטובה ביותר את הערך הגליקמי בגוף. האמת היא ששמירה על הערך הגליקמי היא משימה סיזיפית ולטווח ארוך, ואיננה מסתכמת בבדיקת סוכר חולפת וודאי שלא בניסיון להפחית את רמת הסוכר במהירות אחרי שהתגלתה רמת סוכר חריגה בגוף. מהו בעצם ערך גליקמי? מהי טבלת ערך גליקמי של מוצרי מזון שונים? איך אפשר להסתייע במחשבון חלבון בשמירה על רמות הסוכר והחלבון, בנסיבות שונות?
ערך גליקמי בגוף – מה זה בעצם
ערך גליקמי בגוף הוא, בעצם, מדד של רמת הגלוקוז בגוף לאורך זמן. אחד הדברים הבסיסיים המסייעים בשמירה על הערך הגליקמי בגוף, הינו צריכת מזונות שלהם עצמם יש ערך גליקמי נמוך. מזונות מהסוג הזה משחררים את הגלוקוז (שזה בעצם סוכר) לתוך הגוף באיטיות ובמשורה, מה שמאפשר לגוף להשתמש בו בצורה נכונה. במקומות רבים ניתן למצוא טבלת ערך גליקמי של מזונות, שבהם רשומים סוגים שונים של מזון על פי הערך הגליקמי שלהם. לפעמים, המובן מאליו הוא גם מה שנכון. לדוגמא – סופגנייה היא מזון בעל ערך גליקמי גבוה מאד – היא מכילה שומנים, סוכרים וקמח, שכולם ביחד יוצרים פרץ אדיר של סוכר המתפרץ לגוף עם כל נגיסה. מנגד בוטנים, עגבניות ותפוזים, הם מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך, המסייעים לגוף לשמור על הערך הגליקמי הטבעי שלו. ככל שאדם, ובמיוחד אדם שהגוף שלו כבר נחשף לסיכונים הגבוהים של מחלת הסוכרת, יקפיד לצרוך מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך וכך ייטב לגוף שלו. טבלת ערך גליקמי היא טבלה המסווגת סוגים שונים של מזון, על פי רמת הערך הגליקמי שלהם. ערך גליקמי חיובי, פירושו שלא הצטברו רמות גבוהות מדיי של סוכר בגוף.
חלבונים ושמירה על ערך גליקמי בריא
שלושת הדרכים לשמירה על ערך גליקמי נמוך בגוף הן צריכת מזונות עם ערך גליקמי נמוך, אימון גופני וצריכת חלבונים, שהם בדרכם שלהם מסייעים בקליטה של הגלוקוז בגוף. מחשבון חלבון, בדומה לטבלת ערך גליקמי, מסווג סוגי מזון שונים בהתאם לרמות החלבון הנמצאים בהם. כל אדם צריך לצרוך חלבונים, שהם חלק משמעותי ממרכיבי המזון באופן כללי. אדם העוסק בפעילות גופנית, צריך את החלבונים על אחת כמה וכמה. אחד התפקידים של החלבונים הוא למשוך אליהם את הגלוקוז ולמנוע ממנו להימשך לגוף ולשקוע בו. התפקיד של החלבונים הוא, לפיכך, לסייע בשמירת הערך הגליקמי של הגוף. מעבר לצריכת חלבונים טבעיים, אפשר להסתייע לצורך העניין במשקה ייחודי של הרבלייף, המכיל חלבונים ומרכיבים מועילים לגוף. מעוניינים לדעת עוד? צרו קשר כעת ואנשי המקצוע המיומנים שלנו יסייעו לכם בעצה ובמעשה לשמור על הערך הגליקמי בגוף ולהפחתת רמות הגלוקוז.