למים יש טעם מתכתי? - כך תשימו לבעיה סוף!
תוכן שיווקי
מצד אחד, המים בישראל יכולים להיות טובים לשתייה, וזאת כי משרד הבריאות, חברת מקורות ותאגידי המים אמורים להשתדל ולהקפיד לנטר ולפקח על המים, כדי להבטיח את איכותם. ועם זאת, יש חברות פרטיות שעוסקות בתחום המים – שמעלות שאלות לגבי איכות המים, מהמקורות מהם הם מגיעים. איננו יודעים מה התשובה, ועם זאת – מצד שני, נדמה שיש אלמנט מסוים שנכנס למשחק, והוא זה של אפקט "המייל האחרון/הקילומטר האחרון", לפיו המים פשוט חשופים לאלמנטים שונים, ממקורם ההתחלתי עד שמגיעים לברז – בין אם מדובר לצנרת הבניין, צנרת הבית, מערכת ההובלה הארצית והעירונית וכיוצא בזה – מדובר על "מקומות", בהם המים לא מפוקחים, או אם הם מפוקחים – כותבי הכתבה לא מודעים לכך.
מסיבה זו, ייתכן שזה יהיה נכון לכלול מסנן מים, שבהמשך הכתבה נציין סוגים אפשריים עבורם. יתרה מכך, אם למים יש טעם מתכתי – ייתכן שזה סימן לנוכחות של רכיבים מסוימים, שאמורים להסתנן החוצה – כדרך שימוש במסנן איכותי, או מלכתחילה להישמר מפני להיכנס למאגרי המים הנכנסים לצנרת הביתית.
לסנן את המים מלכלוך
בין מסנני המים, אפשר למצוא מסנני לכלוך דירתיים, המגנים מפני לכלוך. הם יכולים לפעול באחת משתי שיטות, לפחות לפי הידוע לנו. אחת אמורה לאפשר סינון ברשת צפופה במיוחד, הנקראת מסנן מכאני – כזה שלא מאפשר ללכלוכים לחדור פנימה, והשנייה מסננת על ידי סיבי פוליפרופילן, אשר מהווה מעין חומר פלסטי. לשנייה קוראים סנן משקעים, והוא מעין מדביק אליו את המשקעים. מה מהן עדיפה? זה תלוי מצב, נסיבות ורצון.
מסנן לכלוך, יכול להיות יעיל, במקרה וברז המים הראשי נפתח ונסגר פעמים רבות, בייחוד בעתות בנייה (אפשר לשים לב אליהן אולי לפי רעש הטרקטורים), מה שיכול לאפשר גישה של בוץ, חלודה כמו גם אבנים – אל הצנרת. מסננים אלו, יכולים לאפשר סינון החוצנית של אלו ואחרים.
קרדיט לתמונה: FREEPIK
לאפשר למים סינון מאבנית
סוג מסנן נוסף שניתן לשקול, הוא זה שמאפשר לסנן מפני אבנית. ולא, אבנית לא אמורה להיות חומר המזיק לגוף, ולא הוכח קשר בינה לבין אבנים בכליות, עד כמה שהבנו – אם כי לא חקרנו את הנושא מעבר לכתבה אקראית באינטרנט, אז אנחנו כמובן לא סמכות בנידון. אבנית, היא דווקא תצורה של מינרלים, שהיו במים, והתגבשו עם החימום שלהם. אם הם מצטברים באותם מכשירי חימום חשמליים, הם יכולים לפגום בפעילות שלהם באופן זמני.
מסנן שכזה לא אמור להעלים אבנית, אלא לעזור לה שלא להתגבש. יש אזורים בארץ, שיש בהם התגבשות אבנית מהירה מאזורים אחרים, אלא שזה לא כזה משנה – אם רוצים למנוע התגבשות אבנית, אז הרצון הוא מה שמשנה, ועל כן במקרה שכזה המסנן יכול, תיאורטית לעזור.
לשלב בין העולמות
סוג נוסף, הוא זה של מסנן המים הדירתי המשולב – שיכול להתאים במקרים בה יש הן אבנית, והן חשיפה ללכלוך (כי אולי משפצים), כיוון שהוא מכיל הן מסנן אבנית והן מסנן לכלוך.
למשקיענים ולתעשיינים
יתרה מכך, יש מה שנקרא – מרככי מים – אם כי, הם עולים יותר (כמה אלפי שקלים, בהשוואה לכמה מאות שקלים, ואפילו מאות בודדות – בהשוואה לסוגים "סטנדרטיים" של מסננים), והקטע שלהם הוא שהם יכולים לאפשר "סילוק" אבנית מהמים, על פני רק למנוע ממנה מלהתגבש – על ידי העלמת המינרלים שמאפשרים את היווצרותה. ועם זאת – איננו יודעים כמה זה מומלץ להתעסק עם המינרלים שיש באופן טבעי במים, בייחוד אם הן חלק מההרכב האינטליגנטי שבה.
כך או כך, ניתן לבחור מסנן מים – לפי הרצון בסינון המים הייעודי והמתאים לבחירתך.